Thursday, November 10, 2011

Kekasih Awal dan Akhir

Baca tajuk cam jiwang. Memang jiwang...semalam aku tengok cerita nie kat TV9...aku sure mostly ada orang tengok ar cita nie sebab lakonan Aaron Aziz, Siti Saleha dan Fauziah Gous [betul ke ejaan..aku pun tak tau da..hihi].

Ceritanya begini, Awal [AA] dh lama berkawan dgn Julia [FG] but in the mean time Julia menympan persaan thdap Awal setelah sekian lama namun kehadiran Akhiriah [SS] buat hati Awal tersentuh. Pada mulanya agak bengang jugak tengok cita ni sebab macam laju sgt masa berlalu terus Awal dan Akhiriah kawen...dpt anak sorang...but one night kemalangan...Akhiriah lumpuh...then, secara kebetulan selepas 7 tahun Awal terjumpa dengan Julia...dipendekkan cerita Akhiriah mtk Awal kahwin dengan Julia demi Sarah, anak mereka yang tiada teman untuk bermain plus untuk jaga makan pakai Awal sebab Akhiriah lumpuh kan..so sad...Julia pulak tak reti bahasa, orang sakit pun dye nak cemburu..memang itu lah hakikat kalau bermadu,..macam mana pun isteri pertama tetap bertakhta di hati sang suami apatah lagi Awal kahwin bukan kerana hatinya benar2 terpikat. Akhirnya Julia tekad untuk menculik Akhiriah akan tetapi mereka terlibat dalm kemalangan menyebabkan Akhiriah buta kekal dan hanya dapat melihat sekiranya ada penderma mata untuknya. Julia kesal dengan perbuatannya lalu tekad untuk mendermakan matanya buat Akhiriah kerana bagi Julia...wlaupun dia tidak dapt bsama di sisi Awal biarlah matanya melihat Awal. Begitulah ending ceritanya. Julia membawa diri ke London.

*so sweet...tp sedih...but itulah manisnya pengorbanan kan kan kan...buat diri ini terfkir...mampukah aku buat perngorbanan sedemikian andai ianya berlaku pada diriku? ...

0 jari-jari menaip komen:

 
Luahan Hati Blogger Template by Ipietoon Blogger Template